2011.03.17.
22:54

Írta: Beszélj úgy...

Születés Hete, Göd. Mi is ott leszünk!

Bekapcsolódtunk a Születés Hete rendezvénysorozatba!

 

 

 

Ha nap, mint nap veszekedsz gyermekeddel, ha úgy érzed, nem találjátok a közös nevezőt, ha nem találsz megoldást a problémáidra, ha úgy érzed, csak a büntetéssel érhetsz el eredményeket nála, vagy, hogy vele csak a gond van, bezzeg a többi gyerek… ha gyakran felteszed magadnak a kérdést, hogy „hol rontottam el?”…

 

Adele Faber és Elaine Mazlish könyve a ”Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje” az egész világon hatalmas sikert aratott. A szerzők egyszerű, gyakorlatias megoldásokat kínálnak a szülőknek a napi problémák megoldására, elkerülésére. Módszerük az érzések elfogadásán, egymás tiszteletben tartásán, a konfliktusok megelőzésén alapul. Nagyon egyszerű technikák ezek, érdemes megismerni, a viták, veszekedések nagy része ezekkel elkerülhető!!!

Ha van kedved megismerkedni egy alternatív nevelési módszerrel, gyere el a beszélgetésre (hivatalosan könyvismertető-tapasztalatcsere is lehetne a neve:), ez alkalommal kisgyerekkel is érkezhetsz:)

Ezen a beszélgetésen az első évekre jellemző szituációkból szemezgetünk (érzelmek elfogadása, hatékony együttműködés, büntetési alternatívák, önállóság támogatása, dicséret, beskatulyázás, testvérféltékenység), a könyv példáinak és a szülők tapasztalatainak, kérdéseinek alapján.

Szívesen látjuk a „gyakorló” szülőket, hogy megosszák velünk történeteiket, és az érdeklődőket, akik szeretnének kicsit belelátni, hogy hogyan lehet egy kicsit „másképp nevelni”. Figyelem, ez egy bemutatkozó foglalkozás, melynek célja a gondolatébresztés, bemutatkozás. A módszer elsajátításához a könyv elolvasása vagy a hétalkalmas tanfolyam elvégzése szükséges.

A beszélgetésen veled lehet gyermeked is (kérlek, ekkor hozzál valami érdekes játékot számára, hogy kibírja ezt az időt), ám ez elsősorban szülői foglalkozás.

Helyszín: Göd, Művelődési Ház, Pesti út 72.

Időpont: 2011. május 5. 9 óra

A részvétel INGYENES:)

További információ: http://beszeljugy.blog.hu/ vagy beszeljugy.blog@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beszeljugy.blog.hu/api/trackback/id/tr162748914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása