2010.11.09.
22:14

Írta: Beszélj úgy...

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

Adele Faber & Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

„Csodálatos szülő voltam, mielőtt gyermekeim születtek volna.” kezdi könyvét az írópáros. Nem éreztük ezt gyakorló szülőként oly sokszor? Elméletben mindig sokkal könnyebben mennek a dolgok, de amikor a saját családunkban kell szembenézni a durcás gyerekkel, a hisztivel, a kiabálásokkal, a sértődésekkel, akkor megfogadjuk: Holnaptól másképp lesz! Aztán kezdődik előröl, mert nem tudjuk, hogyan.

 

 

EZ A KÖNYV SEGÍT MEGTANULNI:
- hogyan birkózzunk meg gyerekeink csalódásaival, frusztrációival, negatív érzéseivel;
- hogyan mutassuk ki mérgünket anélkül, hogy bántóak legyünk, hogy állítsunk fel határokat, úgy, hogy megőrizzük a gyerekek szabadságát;
- mit tegyünk büntetés helyett;
- hogyan oldjunk meg családi vitákat.

Az egész világon hatalmas sikert arató könyv egyszerű, gyakorlatias megoldásokat kínál szülőknek arra, hogyan beszéljenek gyerekeikkel, és hogyan hallgassák meg őket. A szerzők tisztelettel, megértéssel és józan logikával felépített módszereit szülők és szakemberek egyaránt sikerrel alkalmazzák bármilyen korú gyerekeknél. Az életből merített példákkal és kedves grafikákkal egyaránt gazdagon illusztrált könyv segítségével a szülő-gyerek kapcsolat örömtelivé, stresszmentessé, mindkét fél számára eredményesebbé varázsolható.

Ebben a blogban szeretném a könyvet népszerűsíteni, a fejezeteket röviden "kijegyzetelem" (szem előtt tartva, hogy a csattanót azért ne lőjem le, csak elindítsak egy-egy gondolatot), majd kiegészítem a magam meglátásaival, remélve, hogy akik még nem olvasták, azok is kedvet kapnak.

Tervezem egy klub, olvasókör - kinek hogy tetszik - létrehozását, akár az interneten, akár "igaziból". Reménykedem benne, hogy ez a blog segíteni fog ebben.

Szólj hozzá!

Címkék: beszélj úgy fejezetek

A bejegyzés trackback címe:

https://beszeljugy.blog.hu/api/trackback/id/tr132437198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása